Marți, Mai 21, 2019
Follow Us
TeleUniversitatea TV Timișoara este studioul de televiziune al Universității "Politehnica" din Timișoara (www.upt.ro)

Universitatea Politehnica Timișoara, denumită în continuare UPT, este o instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale cu sediul în Timișoara, Piaţa Victoriei, nr. 2, judeţ Timiș, cod poștal 300006, cu personalitate juridică şi este reprezentată de către Rector, prof. univ. dr. Viorel Aurel ȘERBAN. Universitatea Politehnica Timișoara, denumită în continuare UPT, în calitatea sa de operator de date cu caracter personal, este preocupată în mod constant de asigurarea unei protecţii ridicate a persoanelor cu privire la prelucrările de date cu caracter personal pe care le efectuează conform cadrului legal în vigoare. În acest sens, instituţia noastră se supune controlului Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. UPT este operator de date cu caracter personal care desfăşoară activităţi de prelucrare notificate Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Responsabilul cu Protectia Datelor cu Caracter Personal din UPT este Mușat Cosmin, aceasta putând fi contactat direct la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Înființată în 1994, în cadrul Universității Politehnica Timişoara, TeleUniversitatea a fost o școală de televiziune care a constituit rampa de lansare pentru generații de studenți. TeleUniversitatea își asumă un format tematic, universitar, cu accent pe informațiile și dezbaterile de interes pentru comunitatea academică timișoreană. Postul TV mizează prioritar pe proximitatea geografică și profesională. Politica postului este de a nu face politică, alta decât promoarea educației de calitate și a culturii autentice. Teleuniversitatea TV Timișoara își asumă, încă de la înființare, o vocație educațională. TeleU promovează personalități și valori culturale, tehnice, sportive etc. din Timișoara și din Banat.

Echipa TeleU realizează emisiuni (știri, reportaje, interviuri, talk‐show‐uri etc.) care reflectă viața universitară timișoreană. De asemenea, studioul TeleU se implică în promovarea imaginii universității, colaborând cu celelalte departamente ale universității în reflectarea activității acestora, precum și în oferirea de stagii de practică pentru studenții interesați. TeleUniversitatea Timișoara se angajează să respecte confidențialitatea tuturor datelor cu caracter personal.