Miercuri, Iulie 17, 2024
Follow Us

Înființată în 1994, în cadrul Universității Politehnica Timişoara, TeleUniversitatea a fost o școală de televiziune care a constituit rampa de lansare pentru generații de studenți. TeleUniversitatea își asumă un format tematic, universitar, cu accent pe informațiile și dezbaterile de interes pentru comunitatea academică timișoreană. Postul TV mizează prioritar pe proximitatea geografică și profesională. Politica postului este de a nu face politică, alta decât promoarea educației de calitate și a culturii autentice. Teleuniversitatea TV Timișoara își asumă, încă de la înființare, o vocație educațională. TeleU promovează personalități și valori culturale, tehnice, sportive etc. din Timișoara și din Banat. Echipa TeleU realizează emisiuni (știri, reportaje, interviuri, talk‐show‐uri etc.) care reflectă viața universitară timișoreană. De asemenea, studioul TeleU se implică în promovarea imaginii universității, colaborând cu celelalte departamente ale universității în reflectarea activității acestora, precum și în oferirea de stagii de practică pentru studenții interesați. În acest context, studenții colaboratori au șansa desfășurării practicii in condițiile unui studio de televiziune real, putând avea satisfacția difuzării pe post a celor mai bune realizări.


Teleuniversitatea Timișoara aparține Universității Politehnica Timișoara, instituție de învățământ superior de stat, aflată în coordonarea Ministerului Educației.

Teleuniversitatea este reprezentată legal de rectorul Uiversității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin DRĂGAN, conform (Ordin nr.3262/14.02.2020) și se supune deciziilor Consiliului de Administrație, care are următoarea componență:

RECTOR - Conf.univ.dr.ing. Florin DRĂGAN

PRORECTOR - Conf.univ.dr.ing. Gabriela-Alina DUMITREL

PRORECTOR - Prof.univ.dr.ing. Liviu MARȘAVINA

PRORECTOR - Conf.univ.dr. Liviu Ioan CĂDARIU-BRĂILOIU

PRORECTOR - Prof.univ.dr.ing. Daniel DAN

PRORECTOR - Prof.univ.dr.ing. Sorin MUȘUROI

DIRECTOR GENERAL ADMINISTRATIV - Dr.ing. Florenţiu STAICU

STUDENT - Alexandru Constantin ILIESCU

Responsabil de conducerea Teleuniversitatea Timișoara este prof. univ. dr. ing Sorin Mușuroi, prorector, iar responsabilitatea editorială îi aparține redactorului șef Caterina Ledrer.


Contact:

Rectoratul Universității Politehnica Timișoara, Piața Victoriei, nr. 2, 300006, Timişoara, jud. Timiş, România

telefon: 0256 - 403021

fax: 0256 - 403021

e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.upt.ro

Teleuniversitatea Timișoara, bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2, 300006, Timişoara, jud. Timiş, România

telefon: 0770 056 216

e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Site-ul Teleuniversitatea este teleu.ro și ne puteți contacta și pe adresa se e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Teleuniversitatea se supune controlului și legilor Consiliului Național al Audiovizualului, Bd. Libertatii nr.14, sector 5, cod 050706, Bucuresti, ROMÂNIA, https://www.cna.ro/.


Codul de conduită al Teleuniversitatea Timișoara

Programele Teleuniversitatea au un cadru generalist, cu accent pe informație, educație, cultură, administrație și divertisment. Fiecare material realizat de Teleuniversitatea respectă principiile deontologice ale Jurnalismului.

Corectitudinea informațiilor este verfificată mereu, păstrăm immparțialitatea în fiecare reportaj/știre difuzată și nu emitem opinii personale, pătrând mereu obiectivitatea.

Angajații Teleuniversitatea, prin activitatea lor, respectă dreptul la viață privată și ia în considerare poziția tuturor părților implicate.