Un prim derby absolvit in regim de... neprezentare!

03 Septembrie 2013
 

Neînvinși după patru etape, alb-violeții s-au întâlnit în etapa a 5-a cu primul adversar cu pretenții din această ediție de campionat, CS Ghiroda, o formație cu jucători experimentați la acest nivel. Numai că oaspeții au dezamăgit prin prestația pe care au avut-o pe Știința, concentrându-se mai mult să nu piardă jocul decât să ridice probleme serioase băieților lui Paul Codrea.

Cu toate acestea timișorenii au deschis scorul mai repede decât se așteptau și cei mai înfocați suporteri. După doar 2 minute de joc Alin Stoica a recuperat foarte bine un balon la 35 de metri de poarta celor din Ghiroda și l-a "întâlnit" foarte bine pe vitezistul Făgețan, care a pătrus impetuos și l-a executat pe goalkeeper-ul Toma: 1-0!

În minutul imediat următor era cât pe-aci să asistăm la un nou gol. Ilie a executat o lovitură liberă, defensiva oaspete a respins greșit până la Popoviciu, căpitanul gazdelor a pătruns și a centrat pe lung, mingea căzând exact pe încheietura barelor.
Prima încercare de ripostă a oaspeților am consemnat-o în minutul 8, când după o combinație între Pătrașcu și Dragodan, ultimul a trimis din poziție bună peste poartă.

În minutul 17 timișorenii au ratat din nou incredibil, după lovitura de colț executată foarte bine de Popoviciu, Tulcan trimițând cu capul din 2 metri în stâlpul porții apărate de Toma.

Până la urmă scorul s-a modificat în conformitate cu aspectul jocului. Ilie a interceptat excelent în minutul 34 un balon greșit de fundașul Constantin Popa și l-a lansat în adâncime pe spiridușul Făgețan, care l-a executat din nou pe Toma: 2-0!

Oaspeții au mai replicat o dată, în minutul 37, când portarul Paul Burtic a avut o intervenție salutară în fața lui Andrei.

A fost ultima situație notabilă a unei reprize în care elevii lui Alin Miloș, suspendat la acest joc, n-au expediat practic nici un șut pe spațiul porții studenților, repriza încheindu-se cu avantaj de două goluri pentru ASU Poli.

Partea a doua a fost mai animată, cu mai multe situații la ambele porți și cu o formație oaspete ceva mai incisivă.
Ghinionistul meciului, Tulcan, a irosit prima ocazie a reprizei secunde în minutul 52, când a trimis cu capul peste poartă din 6 metri, după o acțiune în care Făgețan l-a "croșetat" bine pe fundașul Constantin Popa.

Ghiroda a fost aproape să profite de o bâlbă a defensivei gazdă în minutul 59, același Constantin Popa trimițând primul șut pe poarta lui Burtic, însă, atent, portarul timișorean a respins în corner.

În minutul 63 a fost rândul lui Adi Ilie să irosească o situație excelentă în care l-a pus nou intratul Ardelean, trimițând însă mult peste transversală, de la 12 metri. Minutul 65 a adus cel de-al doilea șut pe spațiul porții lui Burtic, care s-a întins serios la ghiuleaua lui Stanciu din marginea careului, acordând corner.

Intrarea în ultimul sfert de oră de joc a adus și cel de-al treilea gol pentru ASU Poli. Ardelean l-a văzut bine plasat pe Tulcan, șutul acestuia fiind apărat în primă instanță de Toma, apoi același Tulcan a mai șutat o dată, portarul oaspete respingând greșit până la Ardelean, care a trimis în colțul scurt și a făcut scor de forfait în minutul 76: 3-0! Tot Stanciu l-a mai încercat o dată pe portarul timișorean, greșind însă de puțin ținta în minutul 83.

Minutul 85 putea produce o diferență greu de imaginat înaintea startului jocului. Ghinionistul de serviciu a fost același Tulcan. Mai întâi, după o acțiune pe traseul Popoviciu - Ionuț Alexandru, atacantul a trimis peste poartă, pentru ca apoi, după o intercepție a aceluiași Ionuț Alexandru și o pasă a lui Ardelean deviată cu călcâiul de Vișan să trimită pe lângă poartă deși era nemarcat la 12 metri.

Așadar, după un joc în care s-au întrecut în ratări, băieții lui Paul Codrea rămân lideri neînvinși și au o pauză de două săptămâni, până în etapa a 7-a când vor întâlni tot pe teren propriu un nou adversar bine cotat din liga a IV-a, Pobeda Dudeștii Vechi. Partida a fost condusă foarte bine de trio-ul Raul Ciev - Patricia Șamșudean - Călin Cimponeriu.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate