Spectacol de fotbal și lumină pe Știința

23 Noiembrie 2012
 

 

Spectacol de fotbal și lumină pe Știința

 

ASU Poli Timișoara - AS Nădrag 4-1 (2-1)

Ultima apariție pe teren propriu din acest tur de campionat a fotbaliștilor de la ASU Poli Timișoara a fost onorată cum se cuvine atât prin prisma evoluției alb-violeților, cât mai ales prin prisma evoluției suporterilor din tribune.

Cu ghete proaspăt personalizate și pentru prima dată în această ediție în nocturnă, disputa din etapa a 14-a a Campionatului Județean, seria a III-a, a oferit o seară de duminică magnifică, ce ne-a adus aminte de zilele de glorie de pe mult mai impunătorul stadion Dan Păltinișanu”.

Adversarul timișorenilor, AS Nădrag, a venit pe „Știința” cu ambiția de a nu se lăsa prea ușor învins. Și a arătat adeseori curaj și tupeu, din păcate cu prea puțină eficiență și pe tabela de marcaj.

Elevii lui Toni Foale au dominat disputa, pe alocuri chiar categoric, însă parcă fără forță. Tocmai de aceea nici tabela nu s-a modificat foarte repede. A fost nevoie de aproape jumătate de oră pentru ca tifosi de pe Bega să se bucure pentru prima dată în acest meci. În minutul 28, Radovancovici a trimis o centrare excelentă pentru Marchiș care a reluat de lângă fundașul Turtă, după ce i-a luat acestuia fața, și l-a învins cu un șut de 11 m pe decanul de vârstă al jocului, portarul Gh. Mitroi.

Oaspeții nu au părut deloc timorați și au încercat la rândul lor să pericliteze poarta apărată de Mario Foale. Iar rezultatul s-a văzut în minutul 35, când Florin Pașca a executat bine o lovitură liberă din lateral dreapta, fundașul Husan a respins cu capul până la Jupan, care a reluat din prima, de la aproximativ 20 m, egalând cu un gol spectaculos.

Și nu s-au rezumat la atât. Fotbaliștii din Nădrag au prins curaj și Sălăgean a ratat ocazia desprinderii pe tabela de marcaj în minutul 39.

Și așa cum se întâmplă de obicei, ratările se răzbună. În minutul 44 timișorenii a punctat a doua oară. Veteranul Iosif Rotariu și-a exersat talentul de pasator la o lovitură liberă din apropierea liniei de tușă, iar Husan, urcat foarte bine în careul celor din Nădrag, nu a avut de făcut decât o simplă formalitate, astfel încât la cabine s-a intrat cu 2-1 pe tabelă în favoarea gazdelor.

 

Profitând de lăsarea întunericului, Commando Viola și-a pregătit cu atenție „prestația care a impresionat pe toată lumea, oferind un moment unic în fotbalul nostru de Liga a  V-a. Și repriza secundă a început cu atacuri mai consistente ale oaspeților, Husan intervenind salutar la o lovitură liberă executată foarte bine de Crângașu, în minutul 67.

Nici nu s-au potolit bine fumigenele că același inegalabil Iosif Rotariu a ieșit din nou la rampă. Oaspeții au făcut eroarea de a-l faulta pe experimentatul fost internațional la 18 m perpendicular pe poartă, în minutul 78, fapt ce s-a dovedit fatal pentru portarul Mitroi. În stilu-i caracteristic, Roti l-a executat pe goalkeeper-ul oaspete cu un șut în colțul lung.

 

Cu 3-1 pe tabelă timișorenii au părut interesați să mai înscrie și după câteva ratări ale atacanților Șerban și Marchiș, cel din urmă a închis tabela și meciul în minutul 89. Atunci Popoviciu l-a lansat foarte bine pe Șerban pe partea stângă, acesta l-a văzut demarcat pe Marchiș și decarul alb-violeților a înscris fără probleme golul patru al gazdelor cu un șut în dreapta goalkeeper-ului Mitroi.   

 

Într-o atmosferă feerică, arbitrul Gabriel Crețu a pus capăt unui meci deschis și frumos, din care au lipsit cu desăvârșire antijocul și duritățile. Centralul timișorean a fost ajutat să conducă partida de asistenții Raul Ghiciulescu și Diana Ghiurcan.  

În ultima etapă a turului alb-violeții se deplasează la Meget Remetea Mare sperând într-o victorie care să-i mențină în plasa liderului seriei, Progresul Racovița, care are meci dificil la Chizătău. Și, cine știe, un eventual pas greșit al liderului le-ar permite timișorenilor să se apropie la 2 puncte înaintea vacanței de iarnă.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate