S-AU VĂZUT CU SACII-N CĂRUȚĂ!

16 Aprilie 2014
 

După ce în tur s-au impus la scor în localitatea limitrofă Timișoarei, liderii Ligii a IV-a se așteptau să defileze în fața echipei din Chișoda, pe Știința, în etapa a 25-a, toată lumea considerându-i victime sigure pe oaspeți. Mai ales că disputa urma unui joc mai puțin reușit al violeților în deplasarea de la Dudeștii Vechi.

Și, ca de obicei în astfel de ocazii, socoteala din târg nu s-a potrivit deloc cu cea de-acasă! Oaspeții s-au apărat grupat și au încercat timid să contraatace, mizând pe o eventuală gafă a defensivei gazdelor.

Elevii lui Paul Codrea, din nou într-o formulă mai puțin obișnuită, poate tocmai din prea mare siguranță în forțele proprii, au dominat categoric disputa și și-au creat nenumărate ocazii. Însă, portarul oaspeților, Emil Sârbu, s-a dovedit... „greu de ucis"!
Din acest motiv, dar și datorită neinspirației atacului alb-violeților, prima parte a jocului s-a încheiat nedecis: 0 -- 0.
Normal, în mitanul secund a început sarabanda schimbărilor, atât în tabăra poliștilor, cât și în cea a Chișodei.

Defensiva oaspeților a cedat până la urmă în minutul 58 când Ghinescu a centrat pentru Ionaș, acesta a preluat la 10 -- 11 metri de poartă și l-a lobat pe Sârbu, ieșit dintre buturi, mingea a ajuns la Iorgovan, aflat într-o poziție suspectă de offsaid, care a înscris în poarta goală: 1 -- 0.

Aspectul jocului nu s-a schimbat prea mult după deschiderea scorului, oaspeții rămânând consecvenți apărării atente în zona de 25-30 de metri, iar gazdele întrecându-se în ratări din cele mai diverse poziții.

Mai mult chiar, în minutul 77, ASU Poli a înscris prin Ionaș, dar golul a fost anulat pe motiv de offsaid.
Astfel, pe fondul acestei ineficacități a timișorenilor, ca urmare a unui contraatac al băieților lui Gabi Safta ce nu anunța absolut nimic, dar și coroborat cu o serie greșeli în lanț ale defensivei poliștilor, s-a produs surpriza.

Era cel de-al doilea minut din cele 4 de prelungire arătate de arbitru când oaspeții au aruncat de la margine prin fundașul Firuț până la Burghelea, care nu a putut fi oprit să centreze nici de Gălan, nici de Brânzan, iar „butoiașul atomic" Golea, scăpat din marcaj, a trimis cu capul, de la 6 metri, în colțul scurt al poții lui Burtic, detonând „bomba": 1 - 1. Astfel, după o serie de patru meciuri neconvingătoare, dintre care trei încheiate cu același scor, 1-1, liderul mai păstrează doar un singur punct avans în fața urmăritoarei sale, CS Ghiroda, care a câștigat acasă cu 2-0 disputa cu Pobeda Dudeștii Vechi. ASU Poli rămâne lider cu 61 de puncte, iar Ghiroda acumulează 60 de puncte, și vor evolua ambele în deplasare, violeții în Freidorf contra celor de la AUTO, iar Ghiroda tocmai în fieful celor de la Chișoda.
Partida a fost condusă de Florin Brădău, ajutat la cele două margini de Raul Ghiciulescu și de Alin Botaș.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate