Revanșă alb-violetă și speranțe reînviate

15 Aprilie 2013
 

Progresul Racovița -- ASU Politehnica Timișoara 0-1 (0-0)

În etapa a 20-a a Ligii a V-a, alb-violeții s-au deplasat pe terenul liderului, formația din Racovița, singura echipă cu victorii pe linie și care, pe deasupra, câștigase în tur pe Știința. Dorința de revanșă, dar și ambiția de a se menține cu șanse în lupta pentru promovarea în eșalonul al patrulea au fost atuurile oaspeților în acest derby. Mai mult, schimbările intervenite în pauza competițională și îmbunătățirea valorii lotului le dau speranțe elevilor lui Paul Codrea în reușita finală, promovarea în Divizia D.

Încărcătura emoțională a jocului a făcut să nu avem parte de prea mult spectacol, gazdele având un start de meci ceva mai incisiv, cu un șut peste poarta apărată de Paul Burtic (min. 5) și cu un altul, semnat de experimentatul Laczko, reținut de goalkeeperul oaspete (min. 8). Încet-încet timișorenii au depășit tracul singurei variante pe care o aveau pentru a mai rămâne "în cărți" și, în minutul 11, în urma unei lovituri libere executate excelent de Adi Ilie, fundașul Obrejan, urcat în atac, a trimis cu capul în transversala porții lui Sorin Sfetescu.
Gazdele au egalat raportul barelor în minutul 24, când Șchiopu a trimis puternic de la 20 de metri lateral dreapta direct în tranversala porții alb-violeților.

Până la finalul primei părți nu s-a mai înregistrat nimic semnificativ, în afara prestației cu care ne-au obișnuit deja suporterii timișorenilor, la cabine intrându-se cu 0-0.

Aspectul jocului nu s-a schimbat semnificativ nici în partea secundă, cu multe fragmentări de ambele părți și cu două formații ce pândeau greșeala adversarului, fără să riște prea mult. Pe acest fond, în minutul 59 al jocului, Varga a executat o lovitură liberă până la Nicolaie, care a prelungit cu capul spre Marchiș, ultimul trimițând în stâlpul porții lui Sfetescu, de unde mingea a ricoșat norocos exact în brațele portarului gazdelor.

După nici un minut s-a deschis scorul. Același Varga l-a văzut în adâncime pe Nicolaie, iar atacantul oaspeților l-a executat fără ezitare pe portarul racovițenilor cu un șut de la 25 de metri în colțul lung: 0-1. Cu toate eforturile celor de la Racovița, singura fază care a mai încălzit tribunele până la final s-a petrecut în minutul 79, atunci când lovitura liberă excelent executată de Lucian Ignat a fost scoasă de sub transversală de portarul Burtic. Așadar victorie cu 1-0 și, la final, bucurie mare în tribune și pe banca poliștilor, cu gândul la un viitor posibil pas greșit al liderului ce mai păstrează în clasament 2 puncte distanță la adevăr.

Partida a fost condusă corect de brigada de divizionari Flavius Roșu, Bogdan Gheorghioiu și Raul Ghiciulescu.
În etapa următoare ASU Poli va evolua tot în deplasare, la una dintre codașele seriei a III-a, Timișul Urseni.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate