Ramas bun pentru handbalisti

01 Mai 2013
 

Sezonul dezamăgitor al handbaliștilor alb-violeți se apropie de final. În aer se simte deja "iz" de despărțire, ultimul joc pe teren propriu al băieților (încă) pregătiți de Gligore Czari, în compania "lanternei" "U" Transilvania Cluj-Napoca, fiind doar un bun prilej de a drege... ultima impresie.

Cum și ardelenii s-au prezentat cu doar 9 jucători, doi fiind portarii, rezultatul meciului a avut doar o singură necunoscută: diferența de scor! Cu toate acestea un oarecare echilibru s-a menținut până în minutul 14, când tabela a arătat ultima egalitate, scor 7-7. Apoi a urmat galopul gazdelor, acestea distanțându-se odată cu trecerea timpului, diferența ajungând și stabilizându-se la 10-12 goluri. S-a jucat relaxat, niciuna dintre combatante nemaiavând nici un obiectiv. Clujenii urmează să ia drumul ligii secunde, iar timișorenii sunt deja împăcați cu poziția pe care nu mai au cum să o schimbe. N-au lipsit ratările și golurile spectaculoase, din păcate savurate de prea puțini spectatori, fanii handbalului fiind dezamăgiți de prestațiile timișorenilor din această ediție de campionat. Cele mai multe goluri le-au reușit Andrei Lela 9 și Andrei Grasu 8 goluri, de la timișoreni, respectiv Stelian Irimiaș 7 goluri, Levente Fazekas și Liviu Hosu, ambii câte 6 goluri, de la clujeni. Îmbucurătoare a fost prestația portarului timișorean Răzvan Vâlceanu, care până acum a fost doar cea de-a treia opțiune a tehnicienilor pentru acest post.
Singura satisfacție pentru gazde după acest campionat este doar cucerirea titlului de golgeter al României de către Andrei Grasu. Slabă consolare însă, mai ales că nouarul alb-vileților va părăsi gruparea de pe Bega la finele acestei ediții a Ligii Naționale. La fel vor proceda și alți handbaliștii de bază ai formației, precum portarul Cristian Antonaru, Cristian Fenici, Sabin și Marius Ignat.

Stagiunea se va încheia la Constanța, cu HCM din nou campioană, deplasarea de pe Litoral anunțându-se o simplă formalitate, toată lumea mergând pe 11 mai... la plajă!

Înaintea acestui joc de vacanță conducerea formației timișorene a și anunțat, prin vocea vicepreședintelui Silviu Doboși, primele măsuri pentru viitoarea ediție. Clubul va suferi o schimbare de statut juridic. Se va crea un parteneriat tip ONG, în care asociați vor fi Universitatea Politehnica, Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș, iar partener va fi CS Universitatea, care va asigura și un plus de finanțare, în special logistică. Din cei 20 de actuali jucători vor rămâne doar 7-8, în rest urmează a se purta negocieri ce vor fi conduse de viitorul tehnician al alb-violeților, Constantin Ștefan, care va avea și rolul de manager sportiv al clubului. Despărțirea de Gligore Czari a fost una amiabilă, conducerea CSU Politehnica sperând într-o prestație cât mai bună în Cupa României, competiție ce ar mai putea salva ceva din sezonul dezamăgitor.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate