Perspective, ep. 5 - Paul Andre Baran, directorul BIBLIONET, campionul digital al României

15 Martie 2013
 

Paul Andre Baran este un român de origine americană (da, ați citit bine). Este în România de 14 ani, a studiat relații internaționale - științe politice la San Francisco State University și acum este directorul programului BIBLIONET (www.biblionet.ro), dar și campionul digital al României, din 2012.

Am aflat mai multe lucruri despre el, printre care și faptul că a reușit, lucrând într-un restaurant, să propună și să vadă implementată, ca simplu cetățean, o decizie a primăriei din San Francisco. Mai târziu a lucrat în România, Kosovo, Servia, Ucraina, Adjerbaidjan, Mongolia, pentru ca mai apoi să se stabilească în România.

Ce a mai făcut Paul în experiența lui profesională, cum știe el că poate schimba lumea și cum putem fiecare dintre noi să facem asta, care este diferența dintre un român și un american, dar și cum au evoluat bibliotecile și cât de receptive sunt autoritățile locale în anumite contexte, aflați urmărind episodul 5 din PERSPECTIVE.

„...de mici suntem obișnuiți și învățați să întrebăm de ce se întâmplă așa, să spunem ce nu este ok, să spunem ce avem de spus..."

Toate materialele „Căutătorii de povești” au fost preluate cu acceptul Fundației IREX. Toate drepturile asupra acestor materiale, aparțin fundației.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Talk show"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
Sport
 
vLOG
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate