Meteoriți în Cupa de Iarnă

22 Februarie 2013
 

Cea de-a XVI-a ediție a tradiționalei competiții de fotbal în sală ce se desfășoară în pauza competițională de iarnă – Cupa de Iarna 2013, rezervată formațiilor care activează în Liga a V-a – s-a bucurat anul acesta de participarea a 28 de formații. Printre acestea s-a numărat și ASU Politehnica Timișoara, una dintre protagonistele luptei pentru promovare din seria a III-a a acestui eșalon fotbalistic.

După un start fără mari probleme în grupe, echipa viola a reușit calificarea în sferturile de finală, unde sorții i-au hărăzit să întâlnească formația Plavii Delja Sânpetru Mare, una dintre echipele cu pretenții din seria I a Ligii a V-a.

Jocul s-a disputat într-un ritm alert, cele două combatante mizând pe victorii cât mai scurte și anunțându-și candidatura la adjudecare trofeului pus în joc de Asociația Județeană de Fotbal Timiș.

Fazele au alternat la cele două porți și i-au evidențiat pe goalkeeperi, în special pe Claudiu Martescu, care a apărat buturile celor de la Sânpetru Mare.

De altfel, acesta s-a dovedit a fi până la urmă cel mai bun jucător de pe teren după o serie interminabilă de parade ce i-a exasperat pur și simplu pe studenți.

După aproximativ 14 minute de joc s-a produs și deschiderea scorului, “bătrânulRemus Ciui aducând echipa din Sânpetru Mare în avantaj pe tabela de marcaj, el profitând de o respingere a portarului polist Șerban și mai ales de lipsa marcajului din careu.

Și când și Claudiu Martescu a fost învins de șutul veșnic tânărului Titi Varga, transversala a fost aliata celor din Sânpetru Mare.

Și astfel, cu o nouă paradă a portarului s-a ajuns la pauză, scorul fiind favorabil verzilor cu 1-0.

Aspectul disputei nu s-a schimbat prea mult nici în repriza secundă, poliștii căutând egalarea, iar formația din Sânpetru Mare apărându-se destul de exact. Recitalul lui Martescu a continuat și în această parte a jocului, goalkeeperul opunându-se pe rând cu succes bombelor expediat de Nicolaie, Marchiș sau Gălan.

Și, în plină dominare polistă, verzii au mai punctat o dată prin același Remus Ciui, care avea să devină unul dintre golgeterii turneului, experimentatul fotbalist de la Sânpetru Mare înscriind cu toată opoziția lui Varga.

Nici măcar un minut nu a durat avantajul de două goluri a “sârbilor” pentru că Gălan a reușit să reducă din handicap cu un șut de la 10 m la care Martescu nu s-a mai putut opune.

Purtați pe val de galeria Commando Viola, timișorenii au încercat să mai introducă mingea cel puțin o dată în plasa porții ferecate de Martescu.

Insistența le-a fost până la urmă răsplătită, veteranul Titi Varga egalând cu o ghiulea în stil propriu.

Până la ultimul fluier nu s-au mai consemnat decât alte parade marca Martescu și astfel s-a ajuns la loviturile de departajare.

Din păcate pentru suporterii înfocați din tribune, în timp ce de la Sânpetru Mare a ratat doar Calo, de la studenți au ratat Giroveanu și mai ales Titi Varga.

Și astfel, cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, formația Plavii Delja Sânpetru Mare a produs surpriza și s-a calificat în semifinală, oprindu-i  pe timișoreni din drumul spre un prim trofeu din noua lor viață.

Competiția a fost câștigată de Unirea Cerneteaz, Claudiu Martescu a fost desemnat cel mai bun portar al competiției, iar Remus Ciui și Flavius Ion, ultimul de la Progresul Ciacova, au fost desemnați golgeterii turneului, ambii reușind câte 8 goluri.    

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate