Lideri până la... restanța racovițenilor!

01 Mai 2013
 

Duelul de la distanță pentru șefia din Liga a V-a, seria a III-a, dintre ASU Poli și Progresul Racovița continuă și după etapa a 22-a, cele două protagoniste ale luptei pentru promovare mergând cap la cap.

Disputa cu Lorena Giarmata Vii a fost o adevărată piatră de încercare pentru alb-violeți, formația oaspete fiind una dintre puținele care le mai putea încurca pe cele două candidate la șefia grupei. Cu toate acestea, după cum a debutat jocul și mai ales după cum s-a desfășurat el în prima jumătate de oră, părea că timișorenii vor tranșa ușor și această dispută.

Asta pentru că deschiderea scorului s-a produs încă din minutul 8, atunci când Popoviciu a executat excelent o lovitură liberă din lateral stânga, iar Gălan a venit bine cu capul și a făcut inutilă intervenția portarului Cristian Popa: 1-0.

După doar 4 minute Marchiș a ratat incredibil după o acțiune personală în care a profitat și de o eroare a defensivei celor de la Giarmata Vii.
Desprinderea nu s-a produs nici în minutul 16, șutul lui Vișan fiind scos în corner de goalkeeperul oaspete, Popa. Apoi Marchiș a irosit o nouă ocazie în minutul 18, după o lansare a lui Radovancovici și o ieșire la sacrificiu a lui Popa.

Același atacant a fost în prim-plan și două minute mai târziu când, după o combinație cu Vișan, nu a reușit să introducă mingea în plasa porții lui Popa.

Finalul de repriză a fost al oaspeților. Mai întâi în minutul 31 Inoveanu a executat bine o lovitură liberă de pe dreapta, iar Curea a reluat puternic cu capul, dar imprecis.

Mai apoi micuțul Cândea l-a întins bine pe Paul Burtic, goalkeeper-ul gazdelor reușind o paradă spectaculoasă în minutul 35, pentru ca, imediat, să vină șutul periculos al lui Inoveanu, care a greșit de puțin ținta.

Același Inoveanu și-a mai încercat o dată tirul în minutul 40, însă fără succes, intrându-se la cabine cu scorul înscris pe tabelă încă din minutul 8 al jocului.

Repriza secundă a fost mult mai puțin animată din punctul de vedere al fazelor de poartă. Prima situație reală de a schimba tabela de marcaj s-a consumat în minutul 66, atunci când Adi Ilie a executat o lovitură liberă până la Titi Varga și bombardierul alb-violeților a tras ca în zilele lui de glorie, întinzându-l serios pe Popa, care a acordat corner.

Un minut mai târziu, Popoviciu l-a lansat foarte bine pe dreapta pe Florea, dar șutul acestuia a fost imprecis. Cel mai periculos jucător al oaspeților, Inoveanu, și-a mai încercat o dată șansa în "dialogul" său cu portarul Burtic, episodul din minutul 68 încheindu-se tot în favoarea goalkeeper-ului gazdelor.

Finalul de joc l-a adus la rampă pe nou introdusul Robert Panc. Mai întâi acesta a trimis imprecis din careu în loc să opteze pentru o pasă la Marchiș, în minutul 83, pentru ca, două minute mai târziu, după o lansare în adâncime a lui Adi Ilie pentru Marchiș, acesta să trimită spre poartă, Popa și Maghici încurcându-se reciproc, fapt de care a profitat Panc și a făcut 2-0 din apropiere.

Disputa a fost condusă elegant de Flavius Roșu, ajutat la cele două margini de Petre Gașpar și Călin Cimponeriu.

Așadar victorie cu 2-0 în fața unei formații incomode, ce s-a apărat destul de bine, dar căreia îi lipsește un vârf percutant. Cum Racovița a câștigat acasă cu 7-2 în fața Urseniului, se menține status-quo-ul pe primele două poziții ale clasamentului, atât ASU Poli, cât și Progresul jucând în deplasare în etapa următoare, alb-violeții la ocupanta poziției a șasea, Olimpia Bucovăț, iar racovițenii la Nădrag, echipă situată pe locul 10.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate