Lideri, după derby-ul seriei

29 Octombrie 2015
 

Așteptat cu interes derby-ul seriei a 4-a a Diviziei C între ocupantele primelor două poziții în clasament nu s-a ridicat deloc la un nivel spectacular deosebit, ambii tehnicieni, Sorin Brindescu la gazde, respectiv Călin Cojocaru la oaspeți, preferând să pândească greșeala adversarului. Ca atare a rezultat un joc cu puține faze de poartă, cu multe pase laterale și cu o formație oaspete ceva mai activă după pauză.

Până atunci însă, timișorenii au avut un start mai inspirat de partidă și, după mai puțin de un sfert de oră, și-au asigurat un avantaj oarecum liniștitor pe tabelă.

Scorul a fost deschis încă din minutul 4 când, după o aruncare de la margine a lui Damian, care a reprimit de la Ghinescu și i-a pasat lui Ștefanovici, a urmat o boltă în careu urmărită de TULCAN, care deși era talonat de fundașul Neacșu, a trimis din unghi peste portarul oaspete culcat pentru a închide unghiul: 1-0.

La următorul atac mai serios al alb-violeților, după doar 11 minute de joc, s-a produs și desprinderea. Bilia l-a lansat în adâncime pe Contescu, acesta a combinat cu Bădăuță și apoi a centrat bine la Tulcan, vârful timișorenilor așezând balonul cu capul pentru GHINESCU la marginea careului mare, decarul gazdelor executându-l cu un șut la rădăcina barei pe portarul Păduraru: 2-0. După alte 11 minute de joc puteam asista la desprinderea definitivă a gazdelor. Nu a fost așa pentru că, după ce mingea a circulat pe traseul Bilia - Giurici - Ghinescu, Tulcan a fost semnalizat în offsaid deși scăpase spre poarta lui Păduraru. Acesta din urmă a evitat galbenul cuvenit pentru intervenția la Bădăuță pentru că Cherecheș l-a atenționat pe central despre semnalizarea de la margine pe care acesta nu a văzut-o inițial.

Repriza a continuat cu atacuri sterile ale ambelor echipe, cu cornere respinse relativ ușor, ultima fază notabilă a primei reprize avându-l ca protagonist pe Mihuța, care a trimis peste poartă în minutul 34.

Așadar, după 45 de minute avantaj de două goluri pentru timișoreni.
Oaspeții au revenit ceva mai motivați de la cabine și au avut inițiativa încă din start. În minutul 48 fundașul dreapta Rosenblum pătrunde și centrează la Susan, Burtic reușind să respingă cu piciorul mingea trimisă cu capul de jucătorul Sebișului și, cu ajutorul lui Bilia, a îndepărtat pericolul.

După doar 2 minute Mihuța a executat periculos o lovitură liberă de la 28 de metri puțin lateral stânga, întinzându-l serios pe Burtic, care a trimis în corner.

Lovitura de colț a fost executată de același Mihuța, mingea a circulat ca la biliard prin zona careului timișorean, mijlocașul oaspeților încercând încă odată să finalizeze.

După aceste trei semnale de alarmă, Sebișul a reușit să marcheze. Era minutul 53 când omniprezentul Mihuța a executat precis o lovitură liberă de lângă linia de fund, practic un corner mai scurt, iar fundașul CHERECHEȘ l-a învins pe goalkeeper-ul timișorean cu o lovitură de cap din careul mic, după ce a scăpat de marcajul defectuos al lui Ștefanovici: 2-1.

Numai că bucuria oaspeților nu a durat decât 2 minute pentru că timișorenii a refăcut rapid diferența de două goluri pe tabelă. Și tot după o fază fixă. Corner executat de Ghinescu, lovitură de cap BILIA, portarul Păduraru a respins tot până la fundașul timișorean, care la a doua încercare a trimis balonul în plasă: 3-1.

A urmat un meleu în minutul 63 în urma căruia centralul a luat măsuri disciplinare, avertizându-i pe Burtic, Rosenblum și Păduraru și trimițându-i mai devreme la cabine pe Rebenciuc și Mihuța, cei care au declanșat evenimentele.

Fără principalul lor animator, oaspeții n-au mai legat mare lucru în ultimele minute de joc, iar gazdele au jucat la trecerea timpului, lăsându-se dominate și mizând doar pe contraatacuri. La unul dintre acestea, în minutul 75, Marin a recuperat, l-a văzut bine pe Tulcan, vârful timișorean a trimis la Giurici, dar mijlocașul gazdelor a șutat dezamăgitor dintr-o poziție foarte bună.

Ultima zvâcnire a oaspeților s-a produs în minutul 80, când Susan a combinat pe dreapta cu Rosenblum, acesta a reușit centrarea la nou-intratul Lazea, care însă nu l-a putut învinge pe Burtic.

Ultima acțiune a alb-violeților s-a produs în minutul 87, când Stancu a executat un corner, dar lovitura de cap a lui Bilia a fost prea slabă pentru a-l învinge pe Păduraru.

Și astfel, ASU Politehnica trece pe prima poziție a clasamentului, la două puncte distanță de Național Sebiș, și ia o serioasă opțiune pentru câștigarea seriei.

Partida a fost condusă de Alexandru Bălan din Deva, ajutat la cele două margini de orădenii Radu Pascu și Nicolae Tătar.

Pentru elevii lui Sorin Brindescu urmează o deplasare dificilă la Performanța Ighiu, o echipă care pierde greu.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate