Ineficacitate versus eficiență - ASU Poli Timișoara – Nouva Mama Mia Becicherecu Mic

05 August 2014
 
Visul alb-violeților de a mai trece de o divizionară C în competiția KO s-a spulberat. De astă dată poliștii au avut în față o formație nu doar mult mai experimentată, ci una semnificativ mai valoroasă, care în ultima ediție de campionat s-a aflat la un pas de a promova în liga secundă.

În consecință, elanul gazdelor nu a fost suficient pentru ca să depășească disciplina tactică și organizarea, superioare, ale oaspeților. Prima situație importantă s-a petrecut în minutul 6, când incursiunea lui Vucea, reprofilat aripă, și centrarea acestuia a fost respinsă cu pieptul de fundașul Heciko în corner.

A urmat, 7 minute mai târziu, șutul peste poartă al lui Adi Ilie de la 20 de metri. Tribunele au fremătat în minutul 26. Atunci portarul oaspeților, Culda, a degajat, Luță a ratat intervenția, Rebenciuc a combinat cu Vucea, a urmat pasa în adâncime spre Iorgovan, care însă nu a reușit să-l învingă pe goalkeeper-ul oaspeților de la doar 6 metri de poartă.

Deschiderea scorului s-a produs oarecum neașteptat. În minutul 32, Zoran a executat o lovitură liberă spre careul gazdelor, Gălan a respins în primă fază cu capul, mingea a ajuns la Silaghi, care a pătrus spre linia de fund de unde a centrat în gura porții pentru Hodiș, portarul Burtic intervenind imprudent. Arbitrul a dictat fără ezitare penalty. Ca urmare a protestelor vehemente Rebenciuc a văzut cartonașul galben, nu și Gălan. A executat Zoran și a înscris cu toată opoziția lui Burtic: 0-1.

În minutul 36 am consemnat o gravă greșeală de arbitraj. Zoran a fost găsit în interiorul careului cu o minge lungă, Gălan a căzut practic peste mijlocașul oaspeților în fază iminentă de gol, oprindu-l din acțiune, dar în loc de penalty jocul a continuat. Curios este că, cu toate că s-a considerat simulare din partea jucătorului oaspete, acesta nu a fost avertizat de centralul arădean Ionuț Vasile Nicoraș, așa cum impunea regulamentul. Până la finalul reprizei nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ și s-a intrat la cabine cu 0-1 pe tabelă.

Partea secundă a fost ceva mai animată și bogată în evenimente. Gazdele au continuat să atace stereotip, iar oaspeții să se apere calm și organizat.

Oaspeții s-au distanțat pe tabela de marcaj în minutul 60, atunci când Negruț a reușit totuși să trimită o centrare perfectă la care a venit la întâlnire cu promptitudine Hodiș, din spatele lui Gălan, și l-a executat cu capul pe Burtic: 0-2.

Iorgovan a fost apoi eroul negativ al gazdelor la două faze extrem de favorabile. Mai întâi în minutul 67 a șutat slab din careu, permițându-i o intervenție senzațională cu piciorul lui Culda, pentru ca apoi tot el să reia slab din 6-7 metri pe lângă poartă, în minutul 70.

Eforturile ofensive ale alb-violeților s-au materializat abia în minutul 82, când Gălan a redus din handicap cu o lovitură de cap, la centrarea din lovitură liberă a lui Adi Ilie: 1-2.

Concentrați pe ofensivă, elevii lui Paul Codrea erau cât pe-aci să o comită în minutul 84, când reflexul lui Burtic a evitat golul trei al oaspeților la șutul din careu al lui Tăbăcaru.

Insistența ofensivă a gazdelor în încercarea de a egala și de a trimite meciul în prelungiri a fost aproape să se realizeze și a condus la cea mai controversată fază a jocului în minutul 90+2.

Atunci, după un duel în apropierea liniei de fund între Făgețan și fundașul Negruț, ultimul a împiedicat centrarea atacantului polist cu mâna, în momentul atingerii acesteia el aflându-se în aer, în afara suprafeței de pedeapsă. În ciuda protestelor vehemente ale gazdelor, după consultarea prealabilă cu asistentul Sebastian Pantea, centralul a indicat corect lovitură liberă de la marginea careului și i-a arătat avertisment fundașului oaspete. Lovitura liberă a fost executată de Popoviciu, mingea fiind reluată din vole de portarul Burtic pe lângă poartă.

Centralul a fluierat finalul jocului consemnând calificarea formației din Becicherecu Mic în faza următoare a Cupei României.

Imediat după aceea au urmat incidente reprobabile, cu câțiva suporteri sărind gardul în teren, cu un altul care a aruncat cu o doză de bere în brigada de arbitri pe zona tunelului și culminând cu ruperea unei oglinzi retrovizoare de la autoturismul cu care s-a deplasat brigada arădeană la Timișoara în parcarea din zona vestiarelor.

Așadar ieșire mai puțin demnă din scena Cupei României pentru ASU Poli, care va trebui să fie foarte atentă la organizarea viitoarelor partide din campionat, pentru că astfel de incidente se vor solda cu amenzi drastice și suspendări de teren ceea ce ar echivala practic cu ratarea oricărei șanse de a mai promova.
 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate