Inconsistență și lipsă de concentrare

29 Martie 2013
 

HCM Politehnica Timișoara -- HC Odorhei 22-26 (8-10)
Programarea absolut haotică a partidelor din campionat pare a-și fi pus amprenta pe evoluțiile din ultimele etape ale handbaliștilor timișoreni. Cu multe jocuri amânate și reprogramate din cauza meciurilor echipei naționale sau ale reprezentantelor noastre în cupele europene, prestațiile jucătorilor pregătiți de Gligore Czari nu puteau fi decât oscilante. Cu jucători accidentați, dar și cu posturi insuficient acoperite, Poli Timișoara se chinuie să țină pasul cu Liga națională pentru a supraviețui și în viitoarea ediție pe prima scenă a handbalului masculin.


Într-un meci contând pentru etapa a 19-a timișorenii au primit vizita unei formații de top, pregătite de ex-timișoreanul Vlad Caba. Oaspeții din Ohorhei s-au încălzit ceva mai greu, fapt ce le-a oferit gazdelor șansa unei surprize. Timișorenii au avut un start reușit, cu trei goluri consecutive fără a primi vreunul și au menținut acest ritm bun până în minutul 19, când tabela arăta 6-2. În mod inexplicabil, au urmat cinci minute în care n-au mai reușit să-l învingă pe experimentatul portar Ionuț Ciobanu, care le-a oferit coechipierilor posibilitatea să revină și, cu 4 goluri consecutive, să restabilească egalitatea 6-6, în minutul 23. Echilibrul s-a menținut timp de alte 5 minute, tabela arătând ultima egalitate, scor 8-8, în minutul 28. În ultimele 30 de secunde de joc oaspeți au mai punctat de două ori și au intrat la cabine cu avantaj, scor 8-10.
După reluare aspectul jocului s-a menținut, cu hanbaliștii timișorenii într-o permanentă cursă de urmărire, căreia i s-a opus cu mare succes același Ionuț Ciobanu, și cu greșeli uneori copilărești sau cauzate de starea de oboseală a gazdelor, mult mai solicitate datorită subțirimii lotului. Elevii lui Vlad Caba au reușit nu mai puțin de trei serii de câte 3 goluri marcate fără să primească vreunul, fapt ce a contribuit decisiv la rezultatul final, mai ales pentru că timișorenii au ratat din cele mai clare poziții, inclusiv de la 7 metri.
Faptul că au jucat foarte puțin pe contraatac sau pe extreme continuă să fie principalele neajunsuri ale alb-violeților, singurul post care nu ridică probleme fiind cel de portar, unde cei trei jucători au evoluții bune meci de meci. Jocul forțat mereu pe centru este deja cunoscut de toți adversarii și contracarat în mare măsură, principalele piese ale lui Poli, Grasu și Fenici, fiind rapid epuizați de efortul pe care trebuie să-l depună meci de meci. Și cum nici defensiva nu se prezintă foarte bine în mod constant, rezultatele nu pot fi pozitive, mai ales când ai în fața echipe valoroase ale campionatului nostru. În aceste condiții jocul s-a încheiat normal cu scorul 22-26 pentru HC Odorhei.
Meciul a fost condus de buzoienii Vasile Pavel și Marian State.
Cele mai multe goluri le-au reușit Fenici 8, Grasu 6 și Marius Ignat 3, pentru gazde, respectiv Feuchtmann 7, Rusia și Florea câte 4, pentru oaspeți.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate