Handbaliștii alb-violeți, o dublă în turul doi al cupelor europene

05 Decembrie 2016
 

Disputa cu norvegienii din turul 2 al Cupei EHF se anunța extrem de dificilă pentru formația timișoreană, vikingii evoluând într-un campionat mai bine cotat decât al nostru. Și mai ales datorită faptului că Arendal este o abonată la fazele superioare ale acestei competiții. Experiența europeană mult mai bogată a handbaliștilor din țara fiordurilor părea că va fi greu de surmontat de către alb-violeți. Mai ales că primul meci s-a jucat în deplasare.

Surpriză mare și frumoasă însă pentru suporterii de pe Bega, elevii lui Pero Miloșevici reușind o victorie extrem de prețioasă și dătătoare de speranțe chiar la Arendal. Timișorenii au excelat în primul rând în defensivă, dar și grație evoluției foarte bune în atac a lui Lazarov și Fenici, cei doi fiind principalii marcatori pentru alb-violeți. Savici și Daskaloski și-au făcut și ei datoria între buturi, în special în momentele importante, când fie nu le-au permis norvegienilor desprinderea decisivă, fie au oferit coechipierilor șansa unei victorii dorite, dar prea puțin așteptate. Revenirea lui Fenici a fost de asemenea un factor important pentru moralul și prestația echipei în ansamblul ei. Cele două formații au condus alternativ pe tabelă și au mers cap la cap până în minutul 53, după care timișorenii au punctat decisiv și au fructificat superioritatea de care au beneficiat pe final de joc. Așadar victorie cu emoții, muncită, dar pe deplin meritată în primul joc al turului 2, scor 24-23 în favoarea lui Poli și multe speranțe și determinare pentru retur. Principalii marcatori Lars Jakobsen 8 goluri, Eirik Pedersen și August Pedersen, ambii câte 4 goluri, pentru Arendal, respectiv Lazarov, 7 goluri, și Fenici, 6 goluri, pentru timișoreni.

O săptămână mai târziu, în sala "C-tin Jude", cu o audiență sporită de speranța calificării în turul 3, alb-violeții au reușit cea de-a patra victorie consecutivă în actuala ediție a Cupei EHF, chiar dacă tot la limită și cu destule emoții, în special pe final de meci. Timișorenii au controlat bine jocul, cu o defensivă fermă și organizată și cu un atac eficient. Evoluând astfel handbaliștii alb-violeți au intrat la cabine, la pauză, cu un avans de 4 goluri, scor 16-12, și ecuația calificării părea rezolvată. Repriza secundă a arătat însă că într-un joc european orice este posibil, cu toate că la un moment dat gazdele reușiseră o desprindere ce părea dificil de remontat, scor 20-14 (min. 38). Încet, încet, însă vikingii au refăcut diferența și doar inspirația lui Daskaloski din finalul tensionat al jocului a făcut ca tabela să indice în minutul 60 victoria Politehnicii cu 27-26 și formația pregătită de Pero Miloșevici să se califice în ultimul tur preliminar dinaintea grupelor Cupei EHF. Și de astă dată pentru oaspeți cei mai buni marcatori au fost August Pedersen 6 goluri, Lars Jakobsen și Eirik Pedersen, ambii cu câte 5 goluri. Pentru timișoreni au încris Cristi Fenici și Marko Simovici, câte 5 goluri, Marko Lasica și Filip Marjanovici, câte 4 goluri.

Astfel, cu scorul general 51-49 Poli merge mai departe și așteaptă tragerea la sorți pentru a afla numele adversarului ce îi va sta în față în ultimul tur preliminar.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate