Handbal - O victorie ramasa... vis!

26 Octombrie 2012
 

 

CSU Politehnica Timișoara - Știința Municipal Bacău 21-24 (9-13)

Speranțele handbaliștilor timișoreni dinaintea dificilei întâlniri din runda a 6-a a ligii naționale masculine, cu vicecampioana en-titre, Știința Municipal Bacău, s-au dovedit până la urmă doar…. speranțe. Practic, cu excepția primelor 3 minute de joc, timișorenii au alergat tot meciul după egalare, pe care nu au reușit-o decât la 3. În tot restul timpului oaspeții au condus la cel puțin 2-3 goluri, cea mai mare diferență înregistrându-se în minutul 44, când tabela de marcaj a sălii Constantin Jude a arătat scorul 12-19. Băcăuanii, cu un lot mai omogen valoric și cu jucători mai experimentați, au reușit să controleze disputa “da capo al fine”, oferind atât exemple de atac pozițional, cât mai ales lecții cu public de contraatac eficient și eficace.

Timișorenii au părut în destule momente apăsați de importanța unei victorii mari împotriva băcăuanilor, o victorie ce le-ar fi deschis drumul spre locurile fruntașe ale clasamentului. Oaspeții au prestat un joc indiscutabil mai calm și mai sigur, utilizând atacuri atât pe centru, cât și pe extreme, în timp ce timișorenii au încercat să rezolve punctele puse în joc prin forțarea preponderent pe centru, acolo unde tot greul l-au dus Stan, Grasu și Fenici, și doar din când în când apelând la extreme pentru a desface o apărare bine dirijată de portarul Ștefan Grigoraș.

Și astfel, după entuziasmanta victorie de la Ploiești, din etapa precedentă, alb-violeții au trebuit să se recunoască învinși, scor final 21-24, de o formație mai sigură pe posibilitățile ei.

Și de astă dată publicul prezent la meci a fost la înălțime, susținându-și cu entuziasm favoriții. Dar, din păcate, nu i-au mai putut conduce spre victorie, așa cum a făcut-o în precedentele două dispute de pe teren propriu. Cele mai multe goluri le-au reușit Stan 7, Timofte 5, Grasu și Fenici câte 3, pentru gazde, respectiv Bondar 6, și Novanc 5, pentru oaspeți.

Astfel, CSU Politehnica Timișoara rămâne cu cele 6 puncte acumulate și va aborda cele două deplasări consecutive de după săptămânile de întrerupere a campionatului de pe poziția a 6-a a clasamentului. Tehnicianul Nedeljko Vuckovic nu va beneficia în această perioadă de întrerupere a campionatului de aportul lui Cristian Fenici și al lui Andrei Grasu, ambii fiind convocați la echipa națională pentru partidele din calificările pentru CE.       

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate