HANDBALIȘTII ALB-VIOLEȚI AU DEPĂȘIT PRIMUL TUR AL CUPEI EHF

13 Octombrie 2016
 

SCM Poli Timișoara a trecut cu scorul general de 51-43 de campioana Estoniei, Polva Serviti După opt ani în care a stat departe de competițiile europene visând la revenirea în elita națională handbaliștii pregătiți de muntenegreanul Pero Miloșevici au reușit o performanță muncită și au depășit primul tur al Cupei EHF după dubla cu campioana Estoniei, formația Pola Serviti, cu scorul general de 51-43.

Prima partidă, acasă, s-a încheiat cu victoria timișorenilor cu scorul de 26-22 (14-9), după un joc în care emoțiile revenirii în competițiile europene s-au resimțit în evoluția handbaliștilor alb-violeți. Mai ales că lotul cu care echipa a încheiat ediția trecută de campionat intern pe locul trei a suferit modificări semnificative în actuala ediție, resimțite încă la capitolul omogenitate. Cu toate că scorul primei manșe putea fi liniștitor în perspectiva calificării, el putea fi semnificativ mai mare dacă gazdele nu trimiteau mingea de 6 ori în barele porții estonienilor și dacă nu iroseau câteva foarte bune situații de a marca. Asta și pe fondul unei evoluții foarte bune între buturi a portarului Daskaloski, care a închis foarte bine poarta. Oaspeții nu au impresionat în mod deosebit, deși provin din școala ex-sovietică, una foarte bine cotată în handbalul internațional. Cea mai mare diferență pe tabelă a fost 18-11 (min. 38) și 24-17 (min. 54), de fiecare dată oaspeții reușind să revină, reducînd proporțiile scorului, fie datorită ratărilor timișorenilor, fie datorită greșelilor în defensivă ale acestora. Una peste alta a fost o victorie ce le-a oferit un alt tonus în perspectiva returului din Estonia, menținându-i în același timp pe jucători în priză pentru a nu se considera deja calificați. Cei mai buni marcatori au fost Lasica și Lazarov câte 6 goluri pentru timișoreni, respectiv Sillaste 5 goluri pentru oaspeți.

La o săptămână distanță a urmat jocul din deplasare, după un drum lung și obositor. Însă, alb-violeții s-au mobilizat exemplar, reușind să nu mai repete greșelile din meciul tur, iar evoluția scorului a fost aproape trasă la indigo cu cea înregistrată în Sala "C-tin Jude". Timișorenii au pus patru lungimi avans la pauză, scor 14-10 pentru alb-violeți, s-au distanțat chiar și la 7 goluri (scor 18-11, min. 39), de fiecare dată însă estonienii reușind să revină în joc, uneori chiar amenințător, la numai 2 goluri diferență, scor 20-18 (min. 50). Tehnicianul Pero Miloșevici a rulat întreg lotul avut la dispoziție la acest joc, diferența la final fiind aceeași ca și în partida tur, respectiv victorie la 4 goluri a timișorenilor, scor 25-21 și calificare în turul doi. Cei mai buni marcatori ai jocului retur au fost Lasica 8 goluri și Lazarov 7 goluri pentru alb-violeți, respectiv Liubchenko, Muuga și Rudissaar, toți câte 4 goluri pentru estonieni.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate