Eliminare la mustață din Cupa României

20 Februarie 2015
 

După un rezultat neașteptat de bun, reușit în tur la Constanța în fața multiplei campioane HCM (victorie alb-violetă cu 28-26!!!!), Sala Constantin Jude a fremătat de suporteri dornici să asiste la o primă performanță a hanbaliștilor, calificarea în semifinalele Cupei României. Însă, ca în proverbul cu... pomul lăudat, spectatorii au plecat dejamăgiți de prestația favoriților și mai ales de ratarea la mustață a obiectivului ce părea accesibil după rezultatul din tur. Asta chiar dacă mai bine de trei sferturi din meci calificarea a părut nu doar posibilă, ci chiar realizabilă.

Elevii lui Constantin Ștefan, aflat cu „sabia lui Damocles” deasupra capului, au avut o primă repriză pe care au controlat-o, pe alocuri chiar autoritar la 5 goluri diferență. Ei au arătat câteva mici probleme în atac pe finalul primelor 30 de minute și le-au permis constănțenilor să reducă diferența, intrându-se la cabine cu o diferență de doar 3 goluri, scor 16-13.

Chiar și așa, cu un avantaj total de 5 goluri, optimismul gazdelor era la cote ridicate și toată lumea aștepta ca ceea ce se anunța drept o mare surpriză să devină o certitudine. Ce s-a întâmplat însă în partea secundă a fost un coșmar pentru toți suporterii gazdelor. Odată cu trecerea timpului handbaliștii alb-violeți păreau tot mai lipsiți de inspirație și mai deconcentrați în defensivă. Și au încasat gol după gol, ratând din toate pozițiile, inclusiv de la 7 metri, și în plus l-au avut în față și pe experimentatul Rudy Stănescu, care a făcut minuni între buturile Constanței. Astfel, rezultatul s-a întors până la final, marinarii câștigând disputa cu scorul de 27-24.

Poli a ratat o șansă de calificare în semifinalele Cupei României, cu toate că, chiar și în cazul înfrângerii la 2 goluri diferență, ar mai avut nevoie de un singur gol pentru a produce surpriza în ultimele secunde ale jocului. Oaspeții s-au apărat însă agresiv și atent, portarul Stănescu a pus „lacăt” pe poarta Constanței, iar poliștii au arătat cum se poate rata din toate pozițiile. Singurul care a mai încercat să-i țină „în cărți” pe timișoreni a fost interul Grigoraș, care a înscris de 9 ori, susținut ceva mai timid de Timofte, cu 6 goluri, și Chikovani, cu 5 goluri. Din tabăra oaspeților cei mai eficienți au fost Cutura, cu 9 goluri, respectiv Rakcevici, cu 5 goluri.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate