Cupa Politehnica 2013 a revenit ... Politehnicii

03 Septembrie 2013
 

Prima ediție cu participare exclusiv românească. Handbaliștii timișoreni și-au continuat seria partidelor de pregătire pentru noul sezon al Ligii Naționale cu participarea la tradiționalul turneu "CupaPolitehnica", organizată ca de fiecaredată la finele lunii august în Sala "Constantin Jude". Spre deosebire de celelalte ediții, când la competiție participau și formații din Ungaria și Serbia, de astă dată participarea a fost exclusiv românească. Însă una de elită, având în vedere că au răspuns invitației echipe cu greutate din primul nostru eșalon handbalistic, precum HC Odorhei, Pandurii Tg. Jiu și Potaissa Turda, formații cu pretenții la cupele europene.

Așadar turneul a fost binevenit pentru toate competitoarele. Spectatorii prezenți în Sala "Constantin Jude" au rămas plăcut impresionați de jocul prestat de elevii lui Constantin Ștefan, care au câștigat toate cele trei partide, 25-23 cu Pandurii Tg. Jiu, 32-24 cu Potaissa Turda respectiv 29-28 cu HC Odorhei, ultimele douăe chipe fiind conduse de pe bancă de doi foști componenți ai formației timișorene, Horațiu Gal și VladCaba.

Mai mult decât victoriile, am remarcat prestațiile jucătorilor, formația de pe Bega arătând o cu totulaltă față comparativ cu ediția trecută de campionat. Am văzut o linie de 9 metri mult mai eficace și cu soluții mai diverse, extreme bine valorificate și portari inspirați, ce eace ne dă speranțe într-o comportare a handbaliștilor timișoreni net superioară ultimelor sezoane. Îmbucurător este și faptul că au început să se închege relațiile de joc, aspect extrem de important în condițiile schimbărilor masive operate în lotul Politehnicii.

În celelalte partide ale turneului s-au consemnat rezultatele: HC Odorhei - Potaissa Turda 30-30 , Pandurii Tg. Jiu - HC Odorhei 31-30, Potaissa Turda - Pandurii Tg. Jiu 36-25.

Golgeterul turneului a fost declarat Claudiu Dediu (Potaissa) cu 23 de goluri, cel mai bun jucător a fost desemnat Goran Kuzmanoszki, iar portarul turneului, LeventeSzabo, ambii de la HC Odorhei.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate