Când 5 goluri nu sunt suficiente pentru calificare...

05 Decembrie 2016
 

Dubla din turul 3, ultimul preliminar contând pentru Cupa EHF, nu a mai avut același deznodământ fericit pentru handbaliștii timișoreni, și asta în pofida unei prime victorii la cinci goluri diferență, înregistrată în manșa tur, în sala ‟C-tin Jude‟. Adversarii, slovenii de la Riko Ribnica, au arătat per ansamblu o mai bună determinare și încredere în forțele lor, pe fondul unei oarecari automulțumiri a timișorenilor după prima manșă.

Pe teren propriu alb-violeții s-au impus cu dificultate, în pofida diferenței de scor înregistrată pe tabela de marcaj. Slovenii au venit însoțiți de o mică, dar activă galerie. Jocul a fost destul de echilibrat, oferind pe rând momente favorabile atât gazdelor, cât și oaspeților. Tonul l-au dat timișorenii, însă de fiecare dată slovenii au găsit forța de a reveni în joc. A fost 5-3, 7-4 și 9-8, intrându-se la vestiare cu 14-11 în favoarea alb-violeților. Și totul părea că se înscrie în scenariul precedentei duble cu Arendal.

Startul reprizei secunde nu le-a fost deloc favorabil gazdelor, ele văzându-se egalate 15-15, 17-17, pentru ca apoi să aibă o zvâcnire și să ducă scorul la 20-17. Din păcate au urmat minute de inconstanță, care au redus diferența amenințător, scor 21-20, și se părea că vom avea un nou final cu emoții. Dar timișorenii au sprintat spre 24-20 și ultimul fluier al arbitrilor a consfințit cea de-a cincia victorie consecutivă în actuala ediție a Cupei EHF, scor 27-22 pentru Poli.

Din păcate însă, soarta calificării s-a decis în manșa secundă, la Ribnica, acolo unde alb-violeții au avut o prestație mult sub așteptările celor aproximativ 100 de suporteri care au bătut cale de peste 800 de km ca să-i încurajeze. Băieții lui Pero Miloșevici s-au “înecat” la mal, primele 10 minute fiind cele mai infernale, și au suferit astfel prima înfrângere. Însă nu acesta e cel mai grav, ci faptul că nu au reușit să-și coserve avansul de cinci goluri obținut în manșa tur de la Timișoara. Poate tocmai faptul că se știau cu acest avans a contribuit la o evoluție mai degajată în startul jocului, fapt ce le-a permis slovenilor să refacă repede diferența și chiar să își asigure un avantaj calificator pe tabelă încă de la pauză, scor 17-9. Cum de astă dată nici poarta nu a mai mers, Savici având prima intervenție bună abia la jumătatea primei reprize, dar și datorită unei evoluții de senzație a interilor Leban și Henigman, secondați de prestația portarului Petrovsek, slovenii au menținut ritmul până la final și s-au impus de o manieră greu previzibilă după prima manșă a acestei duble din ultimul tur preliminat, scor 30-19. Cei mai prolifici jucători au fost Leban, 9 goluri, și Henigman, 7 goluri, respectiv Lazarov și Fenici câte 4 goluri.

Cu scorul general 52-46 slovenii au intrat în urnele tragerii la sorți a grupelor Cupei EHF. Și astfel, aventura europeană a lui Poli s-a încheiat la Ribnica, urmând să se concentreze acum doar pe evoluțiile din campionatul intern, unde situația este departe de a fi mulțumitoare, poziția de la mijlocul clasamentului nefiind una pe măsura așteptării suporterilor și conducerii clubului.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate