Câinii, pradă ușoară

30 Noiembrie 2012
 

“Câinii”, victime sigure în Liga Națională de handbal masculin

 

CSU Politehnica Timișoara - Dinamo București 31 – 21 (15 - 10)

Altă dată un meci de mare tensiune și ambiție pentru cele două formații, tradiționala întâlnire cu Dinamo din Sala “Constantin Jude” nu a mai semănat deloc cu cele care se disputau pe vremea când pe banca tehnică a alb-violeților se afla chiar cel al cărui nume îl poartă sala unde evoluează timișorenii. Oaspeții sunt o palidă umbră a ceea ce a fost cândva Dinamo, astăzi ei nemai fiind în stare să sperie aproape pe nimeni. Doar “brand”-ul a mai rămas din echipa ce făcea furori pe oriunde evolua, stârnind aversiunea tuturor suporterilor din sălile unde se deplasa. Din toată această... “glorie” n-a mai rămas decât numele, fapt ilustrat și de poziția din clasament - locul 11, cu doar 2 puncte!

Cu toate acestea startul disputei din etapa a 9-a a lăsat impresia că oaspeții ar fi în stare de o surpriză pe Bega, ei conducând pe tabela de marcaj timp de 13 minute. Bucureștenii au profitat și de faptul că timișorenii s-au încălzit mai greu și drumul spre cadrul porții dinamoviștilor s-a dovedit ceva mai anevoios. Asta până când Grasu  & Co. și-au reglat tirul. Și, după primul sfert de oră, lucrurile au început să reintre în normal, ultima egalitate pe tabela de marcaj înregistrându-se la 6-6.

Ceea ce a urmat a semănat adesea cu un galop de sănătate pentru elevii lui Gligore Czari, care au punctat atât pe contraatac, cât și ca urmare a unor atacuri poziționale și astfel au intrat la pauză cu 5 goluri avantaj.

Diferența de experiență, și nu în ultimul rând de valoare, dintre cele două echipe a fost și mai vizibilă în partea secundă a disputei, când ecartul a crescut constant pe măsură ce trecea timpul, în special datorită evoluției foarte bune a portarului Cristian Antonaru, dar și reușitelor din atac ale lui Andrei Grasu și Marius Ignat, cei care au înscris de 11 respectiv 9 ori în poarta apărată de Luca Anghel sau Gabriel Borodi.

Astfel, diferența a urcat permanent până a atins maximum de 14 goluri cu 5 minute înainte de final, scor 31-17.

Ultimele minute de joc au adus relaxarea timișorenilor care au permis oaspeților să înscrie de 4 ori și să reducă proporțiile scorului la doar 10 goluri. Rezultat final 31-21 în favoarea alb-violeților, după o evoluție fără emoții în fața unei formații dinamoviste mult mai tinere și neexperimentate.

Arbitrii Adrian Nacu și Adrian Rucoi din Tg. Mureș nu au ieșit prea mult în evidență.

După 9 etape, Politehnica ocupă locul 8, cu 8 puncte, și se deplasează în etapa a 10-a la Cluj-Napoca pentru derby-ul studențesc cu “U”.

     

 

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate