Alb-violeții continuă ascensiunea și iau "repaos" ... trei săptămâni

25 Octombrie 2013
 

Ultimele cinci etape din Liga Națională masculină au fost de bun augur pentru handbaliștii timișoreni, ei reușind patru victorii și o singură înfrângere, și aceea în deplasare, pe terenul campioanei en-titre, HCM Constanța.

Victoria din etapa a VII-a în fața nou promovatei HC Minaur Baia Mare le-a adus băieților lui Constantin Ștefan o poziție în prima jumătate a clasamentului, locul 5, de pe care pot aborda finalul dificil al acestui tur de campionat cu mai mult optimism. Mai ales că urmează o pauză de trei săptămâni pentru a face loc preliminariilor Campionatului Mondial.

Jocul cu maramureșenii se anunța totuși dificil mai ales prin prisma prezenței în echipa oaspete a fostului golgeter al timișorenilor, Andrei Grasu.

Dealtfel, acesta s-a dovedit până la urmă cel mai periculos adversar și cel mai eficace de pe teren, Grasu înscriind nu mai puțin de 14 dintre golurile oaspeților.

Îmbucurător a fost faptul că gazdele au reușit să lege mult mai bine și, în pofida greșelilor pe care le-au mai comis, după ultima egalitate, scor 6-6, consemnată în minutul 10, n-au mai cedat deloc inițiativa, fapt ce i-a făcut să intre la pauză cu 4 goluri avantaj pe tabelă, scor 15-11.

Prestația excelentă între buturi a portarului Răzvan Vâlceanu, dar și reușitele din atac ale lui Petkovic, Chikovani și Timofte, au făcut ca proporțiile scorului să crească în prima jumătate a reprizei secunde la 6-7 goluri, în minutul 50 ajungându-se la ecartul cel mai mare, de 10 goluri, între cele două combatante, scor 28-18.

Pe fondul unei ușoare relaxări din final a alb-violeților, băimărenii au mai redus din diferență, insuficient însă pentru a avea pretenții la un rezultat mai bun.

Așadar victorie cu 30-24 pentru trupa de pe Bega, pentru care, după această perioadă de pregătiri intense, va urma un sfârșit de tur de foc, cu deplasări la vicecampioana Știința Bacău și la Potaissa Turda, respectiv jocuri acasă cu HC Odorhei și Pandurii.

Au marcat pentru Poli: Petkovic 9 goluri, Chikovani, Halcă și Timofte câte 4, Sânteiu 3, Irimiaş și Mrakic câte 2, Ungureanu și Daninfeld câte 1 gol. Pentru Minaur, Grasu 14 goluri, Fotache și Munea câte 2, Olah, Udriştoiu, Băican, Bera, Leordean şi Orban câte unul.

Partida a fost condusă de perechea Adrian Eremia și Anton Drăgănescu din Tg. Jiu.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate