Alb-violeții au promovat în liga a treia

02 Iulie 2015
 

După câștigarea la pas a Ligii a IV-a Timiș, alb-violeții au mai avut de depășit o dublă de baraj înaintea promovării în Liga a III-a, în compania Voinței Lupac, campioana județului Caraș-Severin. Meciul tur s-a disputat pe arena Știința, unde a fost prezentă și conducerea FRF, respectiv președintele Răzvan Burleanu și secretarul general Gheorghe Chivorchian.

Într-o atmosferă specifică unui derby important și cu pregătiri intense ale galeriei timișorene jocul a avut un start abrupt. Nici nu s-au așezat bine în ghete jucătorii celor două echipe și am și notat deschiderea scorului. Era minutul 3 al jocului când după o aruncare de la margine a oaspeților, Străin a făcut o așezare pentru MEZIN, iar acesta a șutat din prima direct în colțul scurt surprinzându-l nepregătit pe portarul Burtic: 0-1.

După acest șoc timișorenii au început să construiască cu calm asaltul la poarta oaspeților, care la adăpostul scorului au încercat să se apere grupat și să-și țină adversarii cât mai departe de poarta lui Petruț. Însă dominarea gazdelor a fost una destul de sterilă, abia în minutul 12 timișorenii având o tentativă ceva mai consistentă soldată cu șutul peste al căpitanului Naidin. Același Naidin a fost la originea egalării, care s-a produs în minutul 19, mijlocașul încercând lansarea lui Drăghici, mingea fiind respinsă cu capul de Vișatovici până la Taub, acesta trimițând-o tot cu capul peste fundașul Dömöndi, de unde a preluat-o DRĂGHICI, care a pătruns în careu și după un dribling a înscris cu un șut în colțul scurt: 1-1.

Ceva mai liniștiți după egalare, timișorenii au căutat golul până la finalul reprizei, și l-au și reușit în minutul 33, însă acesta a fost anulat de arbitrul Mladinovici pentru fault la portar. Astfel s-a intrat la cabine cu scor egal pe tabela de marcaj: 1-1.

Repriza secundă a avut un cu totul alt aspect. Mult mai motivați, dar și mai bine pregătiți fizic, alb-violeții au fost eficienți și s-au desprins decisiv în lupta pentru promovare. Schimbările efectuate după revenirea de la cabine, respectiv Adi Ilie și Budur înlocuindu-i pe Vucea și Stancu, s-au dovedit extrem de inspirate pentru economia jocului.

În chiar minutul 46, la prima atingere a balonului Ilie a prelungit mingea la Budur, dar șutul acestuia din unghi închis s-a oprit în plasa laterală a porții celor din Lupac. Tot cei doi s-au apropiat de gol și în minutul 53, același Budur reluând cu capul o minge venită de la Adi Ilie, însă portarul Petruț a fost la post.

Desprinderea s-a produs în minutul 62. Atunci balonul a circulat pe traseul Gavriluță – Gălan – Taub – Ghinescu, de la ultimul venind centrarea în 6 metri pentru reluarea lui Drăghici pe care portarul oaspeților nu a reținut-o, ADI ILIE fiind prompt pentru a înscrie: 2-1.

După doar două minute mingea a poposit din nou în plasa porții Voinței Lupac. Corner scurt executat de Ilie, șut centrare al lui GHINESCU din marginea careului și mingea s-a scurs în poarta derutatului goalkeeper Petruț: 3-1.

La acest scor oaspeții au încercat să iasă la joc mizând pe o nouă execuție-surpriză. Însă efortul lor s-a concretizat în... câteva crampe și ieșiri premature din joc.

Soarta promovării s-a pecetluit practic în ultimele 10 minute. Mai întâi în minutul 84, după un corner al oaspeților și o minge respinsă de Contescu, timișorenii ai ieșit pe un contraatac devastator purtat de Adi Ilie, Drăghici și Budur, fundașul Costachi intervenind prin alunecare în suprafața de pedeapsă la atacantul timișorean, atac considerat neregulamentar de arbitru, care a acordat penalty și eliminare pentru jucătorul din Lupac. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de DRĂGHICI: 4-1.

Ultima oară s-a modificat tabela de marcaj în minutul 87 și tot ca urmare a unei faze fixe. Corner executat de același Adi Ilie de pe dreapta spre Budur, reluare a acestuia cu boltă dintr-o poziție incomodă, GAVRILUȚĂ împingând cu capul mingea în plasă: 5-1.

La finalul timpului regulamentar de joc aceiași Adi Ilie, la serviciu, și Budur, la finalizare, au fost aproape de a semna un nou gol, mingea fiind trimisă peste de Budur.

Ultima ocazie de a schimba scorul s-a produs în minutul 90+2, când Ghinescu a pătruns pe stânga, a centrat, mingea fiind respinsă de Dömöndi până la Ilie, care a așezat pentru șutul lui Budur, fundașul cărășan oprind balonul cu mâna în propriul careu. Penalty fără dubii. A executat din nou Drăghici, care a încercat o scăriță, însă Petruț a fost pe fază și a reținut.

Și așa scorul final a rămas 5-1 pentru timișoreni, care și-au asigurat practic astfel promovarea. Cu calificarea în buzunar, alb-violeții s-au deplasat la Lupac, unde au evoluat economicos, cu multe pase laterale și un prim 11 cu patru modificări față de partida tur. La gazde dorință mare să înscrie măcar o dată, cărășenii fiind conștienți de diferența de valoare și pregătire existente între cele două combatante.

Încurajați de peste 2.000 de suporteri care au făcut deplasarea, timișorenii nu s-au apropiat deloc periculos de poarta Voinței în toată prima repriză, rezumându-se la o apărare ermetică ce nu le-a permis nici gazdelor prea multe faze de poartă.

Am notat în minutul 27 o primă încercare a celor de la Voința Lupac, la pătrunderea lui Oncică centrarea fiind ratată la întâlnire de Marta.

Același Marta a mai avut un șut periculos în minutul 30, fără efect însă asupra scorului. În minutul următor cărășenii au solicitat penalty la o intervenție a trio-ului Gălan – Damian – Gavriluță asupra lui Moți, după o minge respinsă de Burtic la șutul lui Străin. Arbitrul Andrei Nagy a considerat însă intervenția regulamentară și la pauză s-a intrat cu scor alb: 0-0.

La fel ca și în meciul tur, după reluarea jocului timișorenii au ieșit mai deciși să înscrie, fapt ce s-a petrecut în minutul 55, la o fază ce nu anunța nimic. Contescu a aruncat de la margine până la Adi Ilie, a reprimit Contescu, acesta a pasat înapoi la Naidin, centrarea căpitanului dovedindu-se perfectă pentru lovitura de cap a lui BUDUR: 0-1.

Golul a declanșat o oarecare suficiență în rândul oaspeților și o mai mare ambiție în cea a gazdelor. Pe acest fond s-a produs egalarea în minutul 69. Atunci Tîrbăț a combinat cu Străin, mingea a ajuns la Oncică, pe stânga, a urmat centrarea la TÎRBĂȚ urcat în careu , care a reluat de la 7-8 metri în poarta lui Burtic: 1-1.

Și când toată lumea se aștepta la un rezultat de egalitate și la fluierul final al arbitrului, gazdele au dat lovitura. Era minutul 90+2 când Gliguță a recuperat un balon în propria jumătate, a înaintat cu mingea la picior și l-a deschis în adâncime pe Marta, care l-a driblat pe Burtic și a lăsat mingea pentru CREANGĂ, acesta înscriind cu tot efortul disperat al lui Gălan: 2-1.

Victorie de palmares a cărășenilor și promovare sărbătorită cum se cuvine de Commando Viola alături de jucătorii favoriți spre deliciul spectatorilor din Lupac.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate