A treia înfrângere consecutivă

04 Aprilie 2013
 

CSU Politehnica Timișoara -- Universitatea Bucovina Suceava 24-26 (12-14) Handbaliștii timișoreni nu mai găsesc ieșirea din pasa proastă în care au intrat, contabilizând cea de-a treia înfrângere consecutivă, din tot atâtea jocuri disputate în ultimele etape ale Ligii Naționale masculine. E drept, adversarele au fost echipe de calibru ale campionatului nostru, formații ce au evoluat în cupele europene. Și diferența de valoare s-a văzut de fiecare dată în ciuda eforturile depuse de Grasu și Fenici, singurii alb-violeți care puteau face față adversarilor.

Însă, când ai un lot subțire valoric și mai ai ghinionul ca dintre puținii jucători de valoare să ți se mai și accidenteze unul sau doi, e destul de dificil să emiți pretenții la victorie în fața unor garnituri experimentate și mult mai omogene. Problemele din jocul cu Odorhei și-au făcut simțită prezența și în disputa cu formația din Suceava, proaspăt calificată în semifinala Cupei Challange.

Precipitarea și ratările din situații extrem de favorabile, chiar dacă destul de puține numeric, au contribuit decisiv la stabilirea rezultatului.
Un oarecare echilibru s-a menținut în prima repriză, atunci când timișorenii au ținut pe alocuri pasul cu oaspeții, în general mergându-se cap la cap, fără ca vreuna dintre combatante să se distanțeze la mai mult de 2 goluri. Tot în această parte a jocului s-a înregistrat și cea din urmă egalitate pe tabela de marcaj: scor 12-12, în minutul 23! Doar evoluția din nou bună a portarului Antonaru a menținut scorul strâns, la pauză intrându-se cu 12-14.

După reluare gazdele au fost practic de nerecunoscut! Au gafat copilărește, au ratat inclusiv 3 lovituri de la 7 metri și, colac peste pupăză, au rămas și fără Mrakic, eliminat definitiv încă din minutul 36 al jocului, fapt ce a redus și mai mult efectivul valid al antrenorului Gligore Czari. Așa se face că sucevenii s-au distanțat la 13-19 (min. 36) sau 16-22 (min. 46), portarul George Șelaru făcând adevărate minuni în poarta moldovenilor.

În această a doua parte gazdele s-au întrecut pe ele însele în privința lipsei de inspirație, reușind chiar să obțină și o eliminare pentru efectuarea unei schimbări greșite!!! Pe final de joc Spahic le-a mai dat un strop de speranță spectatorilor din Sala "Constantin Jude", când a transformat două lovituri de la 7 metri și a adus scorul la 24-26 (min. 58), dar tot el a năruit mai apoi șansa revenirii prin ratarea celui de-al treilea 7 metri acordat consecutiv și cu șutul trimis în transversală în ultimele două minute de joc. Cum nici oaspeții nu au mai reușit să înscrie partida s-a încheiat cu victoria scontată și, de ce nu, meritată a sucevenilor, cu toate că elevii lui Răzvan Bernicu nu au strălucit, menajându-se probabil în vederea ultimelor acte din cupele europene.

Cei mai eficace jucători au fost Andrei Grasu 8 goluri, Sabin Ignat 5 goluri și Cristian Fenici 4 goluri, de la timișoreni, respectiv Adrian Chiruț și Adrian Mitrea, ambii câte 6 goluri, Florin Acatrinei și Răzvan Gavriloaia, ambii cu câte 5 reușite, de la suceveni. Partida a fost condusă oscilant de cuplul bucureștean Dorin Manea - Radu Iliescu. Următorul meci pentru alb-violeți, pe 13 aprilie, în deplasare la Dinamo.

 

0 Comentarii

 

Adauga comentariul tau

Alte articole din "Sport"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galerie Foto

 
 
UMF
 
vLOG
 
Sport
 
USAMVBT
 
 
Tel. +40 256-403330 , Email: redactia@teleu.ro
© Copyright 2018 UPT. Toate drepturile rezervate